viernes, 7 de marzo de 2014

Ordenances Municipals de Barcelona

Ordenances Municipals de Barcelona

6 de febrero de 2014 a la(s) 12:10
CAPÍTOL IV 

Ús inadequat de l'espai públic per a jocs 

Article 30. Fonaments de la regulació 

1. La regulació continguda en aquest capítol es fonamenta en la llibertat de circulació de les persones, en la protecció dels vianants, i en el dret que tothom té a no ser pertorbat en el seu exercici i a gaudir lúdicament dels espais públics d'acord amb la naturalesa i destinació d'aquests, respectant les indicacions contingudes en els rètols informatius de l'espai afectat, si existeixen, i en qualsevol cas els legítims drets dels altres usuaris o usuàries. 
2. La pràctica de jocs de pilota, monopatí o similars a l'espai públic està sotmesa al principi general de respecte als altres, i, en especial, de la seva seguretat i tranquil·litat, així com al fet que no comportin perill per als béns, serveis o instal·lacions, tant públics com privats. 

Article 31. Normes de conducta 

1. Es prohibeix la pràctica de jocs a l'espai públic i de competicions esportives massives i espontànies que pertorbin els legítims drets dels veïns i veïnes o dels altres usuaris de l'espai públic. 
2. És especialment prohibida la pràctica de jocs amb instruments o d'altres objectes que puguin posar en perill la integritat física dels usuaris de l'espai públic, així com la integritat dels béns, serveis o instal·lacions, tant públics com privats. 
3. Sens perjudici de les infraccions previstes en l'Ordenança sobre Circulació de Vianants i de Vehicles, no és permesa la pràctica d'acrobàcies i jocs d'habilitat amb bicicletes, patins o monopatins fora de les àrees destinades a l'efecte. Queda prohibida la utilització d'escales per a vianants, elements per a l'accessibilitat de persones discapacitades, baranes, bancs, passamans, o qualsevol altre element del mobiliari urbà, per a les acrobàcies amb patins i monopatins. 

Article 32. Règim de Sancions

1. Els agents de l'autoritat en els casos previstos a l'article 31.1 es limitaran a recordar a aquestes persones que les esmentades pràctiques estan prohibides per la present Ordenança. Si la persona persistís en la seva actitud podrà ser sancionada d'acord amb l'apartat següent. 
2. L'incompliment de les normes previstes en l'article anterior serà considerada infracció lleu i sancionada amb multa de fins a 750 EUR, tret que el fet constitueixi una infracció més greu. 
3. Tindran però la consideració d'infraccions greus, i seran sancionades amb multa de 750,01 a 1.500 EUR: 
a) La pràctica de jocs que comportin un risc rellevant per a la seguretat de les persones o els béns, i, en especial, la circulació temerària amb patins o monopatins per voreres o llocs destinats a vianants. 
b) La utilització d'elements o instal·lacions arquitectòniques o del mobiliari urbà per a la pràctica del monopatí, patins o similars quan els posin en perill de deteriorament. 
Article 33. Intervencions específiques 
1. Tractant-se de la infracció consistent en la pràctica de jocs a l'espai públic, els agents de l'autoritat procediran a la intervenció cautelar dels mitjans emprats. 
2. Igualment, en cas de les infraccions greus previstes en l'apartat segon de l'article anterior, els agents intervindran cautelarment el joc, monopatí, patí o similar amb el qual s'hagi produït la conducta. 

Article 84. Responsabilitat per conductes contràries a l'Ordenança comeses per menors d'edat 

1. D'acord amb allò que estableix la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets del nen, totes les mesures en aquest cas sancionadores de les autoritats municipals que puguin afectar els menors atendran principalment l'interès superior d'aquests. Així mateix, en funció de la seva edat i maduresa, es garantirà el dret dels menors a ser escoltats en tots aquells assumptes que els afectin i a què les seves opinions siguin tingudes en compte. 
2. Quan les persones infractores siguin menors, i amb la finalitat de protegir els drets de l'infant o adolescent, el seu desenvolupament i formació, es podran substituir les sancions pecuniàries per mesures correctores, com ara l'assistència a sessions formatives, treballs per a la comunitat, o qualsevol altre tipus d'activitat de caràcter cívic. Aquestes mesures s'adoptaran de manera motivada en funció del tipus d'infracció, i seran proporcionades a la sanció que rebi la conducta infractora. A aquest efecte, se sol·licitarà l'opinió dels pares o mares o tutors o tutores o guardadors o guardadores, que serà vinculant. 
3. Els pares i mares o tutors i tutores o guardadors i guardadores seran responsables civils subsidiaris dels danys produïts per les infraccions comeses pels menors d'edat que depenguin d'ells. 
4. Així mateix, en aquells casos en què es prevegi expressament en aquesta Ordenança, els pares i mares o tutors i tutores o guardadors i guardadores seran també responsables directes i solidaris de les infraccions comeses pels menors d'edat, sempre que, per la seva part, consti dol, culpa o negligència tot incloent-hi la simple inobservança.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

H24 Endurance